lauantai 26. marraskuuta 2016

Vko 47

Vko 47

Heips!

Vihdoinkin alan päästä ajantasalle blogini kanssa.
En ole vielä tavannut opettajaamme joka pitää huolen meidän bloggaamisestamme, mutta toivottavasti olen onnistunut täyttämään siihen liittyvät vaatimukset 😅

Itselleni jäi vähän sellainen fiilis, etten ole paljoakaan saanut koululla aikaiseksi, varsinkin kun käyn läpi kuviani. Niitä ei pahemmin ole!
Johtunee varmaankin siitä että istuin keskiviikkona työturvallisuuskoulutuksessa, ja perjantaina meillä oli "itsenäistä opiskelua".
Olen muutenkin haahuillut koko loppuviikon, kun onnistuin myrkyttämään itseni kofeiiniyliannostuksella. Oli elämäni pisin työturvallisuuskoulutus, ja vihaan paikallaan oloa - joten väsyin.
Nopeasti virkistystä vaativiin tilanteisiin minulta löytyy kofeiinitabletteja. Otin muutaman liikaa liian lyhyeessä ajassa kun eivät tuntuneet toimivan. Joten tämän 7,5h kestävän työturvallisuuskoulutuksen olin väsynyt, pahoinvoiva ja jouduin häpeäkseni ramppaamaan naistenhuoneessa aika tiheään.. Huhhei! 
Samana aamuna avopuolisoni oli kertonut, kuinka yksi aamuradion juontajista oli edellisenä päivänä onnistunut myrkyttämään itsensä zinkkiyliannostuksella, ai että miten tyhmänä sitä kyseistä juontajaa pidin! "Miten joku voi olla niin tyhmä ja myrkyttää itsensä vahingossa!?" haha! 
Hyvin helposti näköjään. 😵

Allright, back to school.
Maanantaina pääsimme taas verhoilusaliin jatkmaan verhoiluprojektiamme.
Edellisellä viikolla olin tehnyt hieman muutoksia istuinosan pehmusteisiin, joten en olut päässyt niin pitkälle kuin olisin halunnut. No se onkin oma päänsisäinen ongelmani, ei meillä niin kamala kiire vielä ole.
Leikkasin perjantaina piirtämäni osat, ja kävin saumurilla ompelemassa reunat.
Tämän jälkeen aloin sovittelemaan istuinosan/kannen kankaanpalasia yhteen. Se aiheutti hieman vaikeuksia, kun minun pyöreä pala oli hivenen liian iso tuolle reunapalalle... Jouduinkin purkailemaan ja siirtelemään paloja useamman kerran. Liimasin myös 200g vaahtomuovin istuinosaan tuomaan lisää volyymia, jotta minun ei tarvitsisi taistella loputtomiin noiden kankaanpalojeni kanssa!

 
 Kuten kuvassa näkyy, niin aika hyvin palat on saatu yhten ommeltua. Pieni ryppy löytyy yhdestä reunasta, joka toivon mukaan "katoaa" kun ommellaan (se, hmm.. tämä minun pitikin jo edellisellä viikolla selvittää..) "näkyvä sauma" joka tulee istuinosan päälle ja samalla kiinnittää sisäpuolella olevan saumavaran paikoilleen. 
Jos olisin ollut kokeneempi, niin olisin tiennyt että on helpompaa ommella paksumpi verhoilukangas.. Tai siis se ei "elä" yhtä paljon kuin tällainen ohut joka minulla nyt on.

 






Sain myös valmiiksi minun patakinnas/-laput!
Rakas avokkini sai ne synttärilahjaksi. Kaunis tekele, muttei tarpeeksi eristävä. Täyte on vissiin liian ohutta/kevyttä.
Tämän valmistus oli aikamoista arpapelia tai miten sen nyt sanoisi. Tiesin lopputuloksen, mutten tiennyt miten tämä valmistetaan. Tulihan siitä sen näköinen kuin pitikin, mutta jouduin ompelemaan joitakin osia käsin, kun en ollut osannut suunnitella paremmin. "Aaa, tää olisi pitäny ommella nurin, tuo oikein päin, nää olisi pitäny ommella ensin yhteen" jne... hehe!
 
 













 





 






Sopii meidän retroon keittiöömme! 💓💕
Tuo kangas on vain niin uskomattoman kaunis. Sitä jäikin hieman jäljelle, mietin mitä siitä kerkeäisi vielä ompelemaan, kun täytyisi yksi näyttökin tehdä... Verhot!!!
No ne tulee meille kotiin, mutta täytyy tehdä suunnitelma mahd. pian jotta voin tilata kankaani.

Teknistä piirtämistä, tehtävänä oli suunnitella Marimekolle pohjapiirustus. Tai no ei oikeasti Marimekolle, leikisti vain 😄
Saimme tuon A3 paperin joka ei ollut mittakaavassa, ja siitä piti sitten suunnitella pohjapiirustus ihan kalusteineen kaikkineen.
"Myymälän on oltava nimenomaan Marimekon myymälä järjestykseltään ja ulkonäöltään."
Eli kännykkä taskusta ja eikun Googlailemaan! 
Paljon valkoisia levykalusteita... Mutta minun suunnitelmassani hyllyt ja tasot olisivat Tammea, valkovahattua tammea! Joissain paikoin ehkä jopa käsittelemätöntä.

"Valmiina esitellään pohjapiirustus  kalusteineen, sekä luonnosmainen perspektiivipiirros. Tuotteet ovat noin 50% viikattuina, 20% vaateripustimissa, 20% kankaita sekä 10% asusteita ja pienesineitä."
 
Kuvassa näette vain tuon luonnokseni ja mittakaavassa olevan piirustukseni. Perspektiivikuvista en näköjään ottanut valokuvia, mutta ehkä joskus. Nyt ne ovat opettajallamme.
Jossakin paperissa myös lukee vaaditut tiedot katon, seinien ja lattian materiaali- sekä tyyppikoodit, mutta niistäkään en ole valokuvaa ottanut. hups

Yt,

Fanny
#iloinenpuuseppätyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti