maanantai 21. marraskuuta 2016

Vko 45



 Vko 45

 Heippa!
Hyppäsin palkkatyöstä suoraan koulunpenkille, aika suuri muutos kaikin puolin.
Kovaa vauhtia mennään eteenpäin, ja vielä kun olen hieman muita jäljessä niin en aio tehdä näistä ensimmäisistä blogijulkaisuistani turhan monimutkaisia ja pitkiä. 
"Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa" - eikö vain?
Ihan vain siitä syystä että ehtisin ajan tasalle. Suuret suunnitelmat, visiot ja ajatukset oli blogin suhteen, mutta nyt painaa jo sellainen stressi kun jää vain enemmän ja enemmän jälkeen, että on vain pakko saada edes kuvat julki! Annatte varmasti anteeksi tämän kerran 😊


Rahin verhoilu

Sain puuvalmiin rahin verhoiltavaksi, jonka jokin mu opiskelija oli tehnyt. Suurin osa heistä olivat tehneet ainakin kaksi rahia, jopa kolme. Kiitokset hänelle jonka tämän oli valmistanut!
Ensin mittasimme rahin, piirsimme paperille "osaluettelon" ja sitten piirrettiin vaahtomuoville ääriviivat jotka sahattiin jonkinlaisella käsisahalla. Aika veikeät suojahanskat piti olla päällä.


Sen jälkeen vaahtomuovit sprayliimattiin rahiin kiinni. Helppo irroittaa ja sovitella jotta sai asetettua oikealle paikalleen.
Seuraava työvaihe olikin Lakanakankaan ompelu. Periaatteessa tämä vaihe oli ikään kuin "kuivaharjoittelu", jotta verhoilukankaan teko olisi helpompaa. Harsokangasta vaahtomuovin ja lakanakankaan väliin, niin sai helposti soviteltua!

Ei meillä pelkästään verhoilua ole! Tässä näette kuvia "Maalaustyön perusopinnot" tunneilta.
Tehtävänä oli tuoda mukanaan jotain mitä sai kätevästi luokassa maalattua. Toin vanhat yöpöydät jotka olivat kaivanneet huomiota jo pidemmän aikaa. Itse pidän tuosta retrontyyppisestä viilusta, mutta kaipasivat jonkinlaista tuunausta sopiakseen meidän makuuhuoneeseen. Sitäpaitsi pöytien pinnat olivat hieman puhki siellä täällä, joten halusin suojaavan pinnan jota on helppo pitää puhtaana.
Toin mukanani samaa maalia jolla maalasin makuuhuoneemme vaatekaappien ovet.
Ovat tosin vääränkokoiset makkariimme, mutta toimivat paremman puutteessa.

Yöpöytien valmistuttua, lähdin kirppiskierrokselle löytääkseeni seuraavalle päivälle lisää tuunattavaa.
Uskaltauduin Orimattilaan kirppikselle, josta löytyi talouspaperirullatelineet euron kappalehintaan! Lopputulosta en tahdo julkaista täällä kun toinen niistä menee joululahjaksi jollekin onnekkaalle läheiselleni 😉
Kotoa löytyi puiset pyykipojat jotka toimivat meillä joulukalenterina. Viimevuonna osin 23kpl euron arpoja ja yhden 10€ arvan, jotka sitten ripustin meidän keittiön. Ei valitettavasti maksanut edes itseään takaisin, heh!
 
Tuo pienoismalli oli toisen opettajan antama projekti. "Tunnetila" oli teemana, ja meidän sana oli vissiin rauhallinen.. En oikein muista kun hyppäsin vain mukaan muiten projektiin. Ei ollut opettajamme toivoma lopputulos, koska emme ymmärtäneet mitä meinattiin sillä että "tehkää tila, muttei huonetta", siksi siitä tuli tuollainen mukava kuutamopaikka... 
Väänneltiin asiaa rautalangasta, ja tarkoitus jatkossa on siis tehdä "huone" mutta se ei siis ole huone.. vaan tila... 😜

Näihin tunnelmiin, kirjoitusvirheisiin ja tiedon puutteisiin toivotan kaikille hyvää yötä!

yt,

Fanny 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti