torstai 25. tammikuuta 2018

Näyttötyö

Verhotangon asennus ja verhojen valmistus


Ostin elämäni ensimmäisen ompelukoneen, ja täytyy sanoa että olen rakastunut!
En ole aiemmin törmännyt tämännäköiseen koneeseen, jolla on näin mahtavia säätöjä!
Nyt pääsin siis vihdoin suorittamaan yhden näyttötyön alta pois. Enhän minä pelkästään näytön takia konetta hankkinut, tykkään muutenkin ommella. Heti verhojen valmistuttua ompelin kissoilleni unipussin.

Harmikseni, kamerani ottaa jälleen kerran hieman suttuisia kuvia, joten kuvat ovat hieman epätarkkoja.. huokaus


Tässä on makuuhuoneemme vanhat verhotangot sekä verhot. Hienosti notkuu...
Lähikuva tankojen kiinnityshelasta.
Tangot poistettuna.
Uusi puinen tanko tuli tilalle. Löysin netistä vinkin siitä, miten voisin asentaa verhotangon, ja kuinka pitkä se saisi olla. Ostin pisimmän mahdollisen jonka löysin, jotta saisin verhot menemän hivenen ikkunan ohi. Tällöin ikkunani vaikuttaisi leveämmältä. Asensin tangon ikkunan ja katon puoleenväliin, jotta ikkuna näyttäisi korkeammalta.
Tässä oli sotasuunnitelmani. Puuttuuhan siitä maininta silityksestä, mutta ei se varmaan haittaa... Koska nythän tuo oli itselleni tehty suunnitelma 😃

Tarkistin kankaani suoruuden ja leikkasin aihiot. Hetken jouduin kyllä kääntelemään ja miettimään jotta en vahingossa leikkaisi väärästä kohtaa... Oli nimittäin ensimmäiset verhoni joissa jouduin kohdistamaan kuvioita!
Tämä vaan oli niin täydellinen kangas... molemmilta puolilta melkein samannäköinen, joten ovat hienot myös ulkoa katsottaessa 😊💕

Aika paljon neuloja... Taitaa johtua siitä että käänsin ensin yhden kerran, silitin, ja käänsin sitten toisen kerran ja silitin. En siis ommellut käänteitä kahteen otteeseen, vaan ompelin sivut kerralla. 
Vasemmalla näkyy edelliset verhoni, jotka tein koulussa harjoittelutyönä tätä näyttöä varten. Olisi varmasti ollut 100 kertaa hepompi tehdä tämä näyttö silloin vuosi sitten, kun sitä varten harjoittelin! Kyllä joutui aivosolut kunnon koetukselle, eikä ompelutaitoni olleet ehkä ihan parhaimmillaan.
Ensimmäinen rypytysnauhan sivu ommeltu.
 Voilá! Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen! Vaikka pituudesta hävisikin se miltei 5mm alkuperäisestä suunnitelmastani. Rypytysnauhaa ommeltaessa vissiin tapahtui jokin laskuvirhe kääntöjä tehdessä... mutta ainakin kuviot täsmäävät! Mikä oli minulle tärkeämpi kuin tuo 5mm. Kuvat ei todellakaan tee näille verhoille oikeutta. On tuo vaan niin mahtava väri ja kuvio yhdistelmä!
Lähikuva minun ihanasta ompelukoneestani 💗
Sillä pystyy tekemään sydämiä! Vaihdan vain kiekkoa sen mukaan millaiset kuviot tahdon.












Mitähän sitä seuraavaksi ompelisi?

yt,

Fanny

#iloinenpuuseppätyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti