perjantai 31. maaliskuuta 2017

Ruiskumaalaus

Vuoden ensimmäisellä jaksolla meillä oli ruiskumaalausta. Käytössämme oli muutama eri tyyppinen kannuruisku, molemmissa kuitenkin kannu ylhäällä, mutta toinen oli kiinteä ja toinen oli "kertakäyttöpurkeilla". Aivan mahtava keksintö! Ja meillähän oli myös siihen tarkoitettu pesuri, joka oli seinään kiinnitetty teline, johon sai joko vesiohenteisille tai liuotinoheisille maaleille tarkoitettua puhdistusainetta. Miksihän en ottanut siitä kuvaa 😅 
No kuitenkin, pesuainetta oli painetta sisältävässä pullossa, joka käännettiin ylös alas telineeseen. Itse ruiskupistooliin kiinnitettiin paineilmaletku, jotta saat puhdistusainetta menemään pistoolista läpi. Siinä sitten samalla sai hinkata pistoolia telineessä oleviin harjaksiin.

Jos joskus hankin jonkun kannuruiskun kotikäyttöön, niin se olisi ehdottomasti tämä versio! Helppo puhdistaa ilman että menee paljon liuottimia ym pesuainetta hukkaan. Maalista puhumattakaan! Tosin rajoittava tekijä on se, ettei maalia ole käytettävissä kauhean paljon, mutta siksi kotikäyttöön oikein mainio. Kyllä nyt jonkun välioven saa maalattua!
Hyvä puoli tässä versiossa on myös se, että värejä saa nopeasti vaihdettua, kun jokaisella värillä on oma kertakäyttöpurkki.
Sainonko jo, että tämä on aivan mahtava keksintö! Hehe

Ainoa minulle uusi juttu tällä kurssilla oli siis tuo versio kannuruiskusta. En tietenkään väitä että osaisin jokaisella maailmassa olevalla ruiskulla maalata, tai niitä putsata jne jne, mutta aina uuteen työpaikkaan mennessä, perehdytetään talossa löytyviin koneisiin, koska eihän joka paikalla ole samoja laitteita.
Olen siis maalannut ruiskulla aika paljon "edellisessä elämässäni". Oppisopimuksella opiskellessani, maalailin jos jonkinnäköisiä ovia ja kalusteita.

Tässä muutama kuva siitä, mitä maalailin kyseisillä tunneilla.

Löysin Loviisan Suurkirppikseltä pienen pöydän 15€. Pieni pala toisesta jalasta on lohjennut, mutta päätin että nyt on kyse vain ruiskumaalauksesta, eli en ala korjaamaan sen kummemmin. Pieniä pintanaarmuja kittailin pohjamaalausten välissä.

 Pohjamaalattuna
 Ensimmäinen pintamaalikerros
Valmis! Jonkin verran roskaa/pölyä tarttui pintaan, mutta sen siitä saa kun on paskanen koppi ja maalaamo täynnä ihmisiä 😮












Löysin muutamat kuvat sieltä "entisestä elämästäni"! Olen siis ruiskulla lakannut ja maalannut sitä sun tätä


Kynnys
 Karmi
Vanhat tupakan kellastamat ovet, tosin kuvassa näkyy vain yksi. Maalasin vanhan omakotitalon kaikki sisäovet.
Tietenkin hioin me myös itse.
 Haisee pahalle hioa vanhoja ovia!
 Huomattavasti paremman näköinen! Kuvassa vielä hieman märkä, siksi niin kiiltävä.
 Viskositeetin tarkastusta...
Maalasinhan minä näyttötyönikin! Tämä taisi olla "Levykalusteen valmistus" näyttötyö. Minulla löytyy vieläkin alkuperäiset piirustukset kotona! Ja löytyväthän ne myöskin kuvina tietokoneelta. Muistan kaappia tehdessäni, että olin tehnyt jonkin muutoksen johonkin mittaan, unohtanut korjata mittoja muualta... Mutta ei se haitannut, sain kuitenkin kaapin tehtyä! Nykyään siinä on mustat koukut ja vetimet, kaappi löytyy kotoa wc:ssä 😊







Tällaista tällä kertaa!

yt,
Fanny 
#iloinenpuuseppätyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti